ABBA special


ABBA HEEFT EEN NIEUW ALBUM! Te gek!

Dat hebben we bij Wink Radio niet zomaar voorbij laten gaan. Op 7 november vanaf 12:00 uur hoorde je een muzikale reis door 40 jaar ABBA. Alle hits van ABBA en nog veel meer nostalgische muziek is voorbij gekomen.

Het was tijd om het deel van je hersenen wakker te schudden waar AL die songteksten van de jaren 70 en 80 verstopt zaten. Of zoals Priscilla het liefkozend noemt: je nutteloze informatie gedeelte, de spons. Hoewel meezingen optioneel was, hebben we daar toch dankbaar gebruik van gemaakt. Of de buren dat ook leuk vonden…

Om 12:00 gaven Jan en Priscilla het startschot. Ieder “jaar” werd geopend met een nummer van het nieuwe album Voyage, met opvolgend hits van ABBA uit dat jaar. Natuurlijk draaiden we ook andere hits uit deze jaren. Gewoon om te laten horen hoeveel leuke muziek er in die tijd werd gemaakt. En wat hebben we een geweldige hits voorbij horen komen!

Tussendoor is er natuurlijk altijd tijd voor gezelligheid bij Wink Radio. Zo behandelen we de informatie die bij een bepaald nummer of artiest horen, maar gaan we ook in op hedendaagse problematiek en de nieuwste nieuwtjes. Alles met een knipoog. Tussen het zoeken naar leuke weetjes blijft er wel eens tijd over om zelfs de wereldvrede te bespreken of een zelfs politieke partij op te richten. Maar waarom Jan de volume in de studio steeds hoger zette blijft tot op de dag van vandaag een raadsel. Iets met een kanarie…

Om 14:00 nam Pieter het over van Jan. Helaas moest Priscilla de studio verlaten vanwege verplichtingen elders, maar Pieter liet Chefke aanschuiven als sidekick. Dit tot grote lol van Chefke die bekende dat ze vroeger dacht dat een nummer van de BEEGEES gezongen werd door Sir Elton John. Dat geeft natuurlijk genoeg voer voor geintjes tijdens de live uitzending. Zeker als een van de eerste nummers een nummer van Sir Elton is… Gelukkig krijgen de luisteraars niet ALLES mee… Het was gezellig druk in de studio toen Chris met Rian nog even binnen kwamen om mee te genieten.

Om 16:00 uur nam Jan het over van Pieter en presenteerde hij samen met Chefke de laatste twee uurtjes van deze leuke ABBA memorial special. We dachten allemaal dat we al vrij veel wisten over deze fantastische band, maar door zo’n middag kom je steeds meer te weten. Wat hebben we een leuke feitjes over de band mogen behandelen. Na 40 jaar zijn ze nog steeds populair en we vonden het allemaal super om deze middag aan ABBA te wijden. Een dik verdiende ode aan een band die hun identiteit nog steeds niet kwijt is.


Namens Wink Radio willen we alle luisteraars bedanken! We hopen dat jullie er net zoveel plezier aan hebben beleefd als ons. Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes en ben als eerste op de hoogte van ons nieuwe evenement! Maar voor nu: tut tut en door!


SW22n.0001916