André de Looff

In mijn jeugd jarenlang muziek verzorgd als DJ in plaatselijke kroegen. In de 2e kroeg al de eerste Hardrock-specials georganiseerd genaamd ‘Vrijdag de 13e’, en voortgezet in de 3e kroeg! Maar ook op braderieën, feestjes, zelfs kinderdisco, en later ook de Ziekenomroep voor ouderen en speciale wooneenheden. Daarna vanaf 1991 bij lokale Radio Goes FM in Zeeland; eerst bij sport, nieuws & informatie. Vanaf mei 1993 eigen Rock & Metalprogramma ‘Barracuda’ tot aan het einde van de omroep in mei 2003.

Ondertussen ook jaarlijks de Bevrijdingsdag Special georganiseerd op 5 mei van 10.00 tot 22.00 uur, samen met andere radiomedewerkers, locatie-uitzendingen gemaakt vanuit een Rock Café maar ook het Goese Vrijbuiterfestival, bij vele andere programma’s ingevallen en zelfs 1 x  ‘De Nachtclub’ gemaakt met bevriende radiomakers – van 22.00 ’s avonds tot 10.00 uur ’s morgens! Wat een avonturen, geweldig!

In 2003 viel dus deze lokale omroep weg… failliet! En geen andere alternatieven. Later nog geprobeerd vanuit Middelburg een nieuw Barracuda Team te formeren en bij een Middelburgse lokale omroep te herstarten, maar het zat tegen en is er nooit van gekomen… jammer.

Ik verhuisde in 2007 naar Brabant, het dorp Aalst in de gemeente Waalre. Daar slechts 2 x een muziekavond kunnen organiseren, waarvan de 1e een groot succes was maar de 2e een regelrechte flop, zonder bezoekers… Sindsdien enkel nog muziek verzorgd op wat feestjes, lange tijd nog 1 per jaar op m’n Zeeuwse geboortegrond bij een groot Themafeest.

Maart 2018: er staat plots een oproep op Facebook van ene Jan Damen, die zijn internetradio opnieuw leven ging inblazen na zijn verhuizing van Someren naar Waalre…! Gelijk gereageerd natuurlijk en… Bam! Deal! Net na de start in 2018 kwam ik dus bij Wink Radio, om eindelijk en héél graag mijn oude en vroegere radioprogramma ‘Barracuda’ opnieuw op te zetten, na 15 jaar! De 10 eerdere jaren van dat programma waren op de lokale zender Radio Goes FM. Met een fris, nieuw en verjongd team waarbij ik de senior ben, maken we nu met veel plezier elke vrijdagavond HERRIE bij ‘Barracuda’! Met oude en nieuwe rock- en metalmuziek, in heel diverse, afwisselende stijlen en genres, met pro’s en beginnende artiesten uit binnen- en buitenland, en met vooral veel lol. Maar af en toe ook iets afwijkends, iets speciaals…!

En ook al is er wekelijks best veel te doen in de voorbereiding naar die 2 uurtjes ‘Barracuda’; Het is absoluut weer mijn favoriete vrijdagavondbesteding! En het liefst samen met andere Barracudanen!

Mijn voorstel: Let’s Rock!