Jan Damen

Jan in zijn studio

Het begon toen ik een jaartje of 14 was. Ik werd gevraagd of ik plaatjes wilde komen draaien bij een Somerense piraat. De zender heette Studio M en daar is de liefde voor muziek begonnen. Vanaf die tijd moest en zou ik muziek draaien.

Ook kon ik bij verschillende drive in shows m’n ei kwijt. Dat was misschien nog wel leuker als radio maken, daar kon je de mensen echt blij maken met muziek. Zo heb ik bij verschillende drive ins gewerkt en later had ik mijn eigen drive in show. Compleet met alle toeters en bellen. Voor feestjes en partijen, groot of klein, kon je me boeken. Een hele mooie tijd! Op een gegeven moment had ik er geen zin meer in, teveel gesjouw en er ging teveel tijd in zitten. Ook draaide ik in een café in Someren. Feestjes, kermis, carnaval enz..

Ik heb in 1988 de oprichting meegemaakt van Radio Siris, de lokale omroep van Someren. Daar heb ik een jaar of 5 eigen programma’s gehad en deed ik ook wat nieuws lezen en techniek.

Na een paar jaar niks met muziek gedaan te hebben begon het toch weer te kriebelen. Wat als ik nu eens een eigen radio station ga beginnen? En dus is in 2017 Wink Radio opgericht. Lekker thuis vanuit m’n eigen studio radio programma’s maken. Eerst in Someren, een jaar later vanuit Waalre waar ik naartoe verhuisd ben.

Sindsdien is Wink Radio 24/7 te beluisteren via internet en ik hoop dat dat nog lang mag blijven zo.

Groetjes Jan Damen

SW22n.0001916
SW22n.0001916