Wij Waalre Dorpsquiz


Ooh ooh ooh, wat keken we hier naar uit. Door corona uitgesteld, maar 18 juni was het dan eindelijk zover: de Wij  Waalre Dorpsquiz.

En wat was het potdikke genieten. Wink Radio was onderdeel van de quiz. Nou ja, meerdere onderdelen zelfs. We waren een telefoonnummer om te bellen, een plek om met een instrument de tulude van het Eurovisie Songfestival moesten komen spelen en we waren de hele avond een goed communicatiemiddel voor de organisatie om berichten snel bij de deelnemers te kunnen brengen. En wat hebben wij, de organisatie en de deelnemers een dikke plezier gehad.

We wisten totaal niet wat we konden verwachten, want ja, een boek vol vragen. Wie komt wel en niet de tulude spelen!? Natuurlijk hebben we bij Wink onderling wat zitten brainstormen en we verwachten mensen met pollepels en pannen of een plastic blokfluit, van dochterlief ergens op zolder gevonden, om een muzikale tribute aan het songfestival te geven. Niets was minder waar. Als eerste een geweldig meisje, Eva, met een dwarsfluit die ook nog eens live in de uitzending durfde te spelen. Toen Eva klaar was, kwamen er ineens een aantal nonnen de studio binnen… met een harp! Nadat we een fantastisch optreden van de professionele  harpspeelster hadden mogen ontvangen kwam er een gitaar en trompet achterom, gevolgd door een violist. Wat hebben we een fantastische optredens gehad. De hele avond zijn er nog dwarsfluiten, gitaristen en zelfs een duet met beatbox voorbij gekomen. Wat een muzikaal dorp is Waalre!!! Maar het kon blijkbaar nog mooier. Een duet komt achterom gelopen, Tijn de gitarist en Sjuul met een…. TRIANGEL! Fantastisch!!! Wat hebben we gelachen. De pet voor Sjuul ligt er nog steeds en iedereen die fan is, zoals wij dat zijn, mag komen doneren voor de Sjuul en zijn triangel!

Via vragen moesten de deelnemers ons “geheime” telefoonnummer zien te ontrafelen. Nu waren er natuurlijk deelnemers die slim dachten te zijn en hadden een paar vragen opgelost, toen ze zagen dat het nummer op onze website overeen kwam met wat zij hadden opgelost. Helaas voor hen heeft Wink twee nummers… De meeste hebben netjes alle vragen gemaakt en kregen in de studio te horen dat ze het juiste nummer hadden gebeld. Helaas voor een aantal teams tellen hun punten niet, omdat zij het verkeerde nummer hebben gebeld. Toch lullig, één nummertje verkeerd.

Ook de organisatie heeft de studio goed gevonden. Meerder keren die avond kwamen er super gezellige, oranje shirts achterom gelopen om een boodschap door te geven of gewoon even gezellig wat te drinken en te kletsen. Ook waren zij getuigen van een onderdeel wat, in de eerste instantie, niets met ons te maken had. Twee van de leden van het super enthousiaste team Keteltje, die al de hele avond foto’s en filmpjes stuurde en nummers aanvroegen via WhatsApp, stond ineens bij de studio. Een opdracht in het boek was: “verzin een derde couplet voor het Woldre’s Volkslied en presenteer dit zo origineel mogelijk”. Het duet heeft live in de uitzending een derde couplet gezongen en zo op zeer originele wijze het volkslied gepresenteerd. Wink Radio wil iedere deelnemer, de organisatie en ons eigen team bedanken voor de fantastische avond.


SW22n.0001916